Thursday, 13 June 2013

GEMPAQ : GAMBAR HOT ARTIS BERPAKAIAN

1. RIA WINATA2. ZASKIA SHINTA
GEMPAQ : AKSI BERPAKAIAN TERLAMPAU MAHASISWIMahasiswi Dikecam Kerana Fesyen Kurang Sesuai Di Universiti
Sekitar Singapura. Pakaian yang terlalu seksi dan menjolok mata!


Wednesday, 12 June 2013

GEMPAQ : WULAN GURITNO PERNAH MENGANDUNG SEBELUM KAHWIN

Wulan Lorraine Guritnoartis kelahiran LondonEngland14 April 1980 yang sekarang menetap di Malaysia iniadalah seorang pemain sinetronmodelsekalligus pelakon filem Indonesia .. Wulan adalah campuran dariJawa - Inggeris. Beliau adalah salah seorang juri bagi program tv di Astro, Maharaja Lawak Mega 2012. Mesti ramai nak tahu latar belakang Wulan ni kan? Jom tengok..
Wulan Guritno memulakan kerjayanya ketika berusia 21 tahun, tahun 2001 apabila dia menjadi presenterHighlight liga Italia, acara bola sepak yang kerap menghiburkan penonton di rumahPada usia 13 tahun, diasudah menjalin hubungan dengan Attila Syachnamun kerana harus bersekolah di London selama tiga tahunmaka hubungan itu pun berakhirtetapi setelah kembali ke Malaysia Wulan menjalin kasih kembali bersamaAttila Syach.

Namun, kerana dikhabarkan hamil di luar nikah akhirnya Wulan berkahwin dengan Attila Syach dan mempunyaianak perempuan bernama Shaloom Syach RazadeeSetelah beberapa tahun berkahwin akhirnya mereka ceraijugaWulan menuduh suaminya selain tidak pernah memberi nafkah pada keluargajuga mempunyai sifatkasar dan temperamental dan sering berbuat kasar.

   
Kes makin teruk ketika Attila dapat menangkap Nugie bersama Wulan di dalam bilik tidur namun Wulanmengaku tidak punya hubungan apapun dengan NugieKetika itu ia mengaku sedang belajar menyanyi dalamNugie dalam usahanya menjadi penyanyi rakaman.

Kontroversi lagi-lagi menimpa Wulan ketika ia membawa anaknyaSyaloom dari rumah suaminyaMemangpada saat itu mahkamah belum memutuskan siapa yang berhak atas SyaloomKeretanya dikejar oleh adikkandung dan anak saudara Atilla yang menyebabkan kemalangan pada kereta yang ditumpangi Wulan

Sempat berkeinginan menjadi seorang calon pada pusingan Pilihan raya 2009namun cita-cita ini terkandas.Hal ini disebabkan masalah ijazah milik Wulan yang dianggap palsuMeski telah melakukan penjelasanbahawa ijazah miliknya adalah aslinamun pada akhirnya kekasih Adilla Dimitri ini memilih untuk berundur daripencalonan

Setelah bercerai dengan suami pertamanya, Wulan bernikah untuk yang kedua kali pada 27 Mac 2009Ia rasmimelepaskan status jandanya dengan dinikahi oleh AdillaAkad nikah dilaksanakan di rumah WulanDalamakad nikah tersebut Adilla menyerahkan mas kahwin berupa seperangkat alat solatUntuk resepsi perkahwinandiadakan pada bulan April 2009.

Wulan bersama suami keduanya, Adilla.


Tarikh 8 Julai 2010 Wulan melahirkan anak kedua iaitu London Abigail Dimitridari pasangannya Adilla.

Ketika melahirkan anak keduanyaWulan dengan anak sulung
Wulan dengan anak perempuan kedua, London Abigail
Wulan dengan anak ketiga, Jeremiah
Jeremiah Alric Dimitri, anak ketiganya seorang bayi lelaki yang dilahirkan dengan bersalin normal pada 19/11/2011. 

Selain Kehidupan peribadi nyaWulan di dunia entertainment juga cukup terkenal dengan membintangibeberapa filemsinetron, model video klipdan presenter TV.

Beberapa filem yang pernah dibintanginya adalah Janji JoniKejar JakartaNaga Bonar Jadi 2Suster N,Otomatis Romantisdan Love .... Selain FilemArtis yang satu ini juga sempat membintangi beberapa judulsinetron diantaranya 3 ½ Wanitaapa kata hatikuBila Esok TibaBorobudurtutur tinulardan masih banyakyang lain.

Anugerah terbaru yang dimenangi oleh Wulan Guritno adalah Most Favourite Actress di Indonesia Movie Award untuk lakonannya dalam filem 'Dilema' arahan suaminya Adila Dimitri. 


-BIODATA-
Nama LengkapWulan Lorraine Guritno
Nama PanggilanWulan Guritno
TTLLondon14 April 1980
Nama SuamiAttila Syach (cerai)

                     Adilla Dimitri 2009 - sehingga kini
Nama AnakSyaloom Syach Razade,

                    London Abigail,
                    Jeremiah Aldric, 
Pendidikan terkiniTaliaconti Academy of Teater Art London
ZodiakAries
Tinggi badan168 cm
HobiShoppingJalan bersama Shaloom
Buku PilihanThe Famous
Filem PilihanThe Famous
Music PilihanThe Famous
Tv Show PilihanSimpleFundan educated